Lessen

 

Opbouw van de yogalessen

Light Yoga

Wil je je conditie verbeteren of je lichaamskracht versterken? Flexibeler worden? Betere zelfcontrôle? Verbetering van de werking van je organen? Of je imuunsysteem versterken? Probeer eens een yogales. Yoga Reni heeft lessen die uitermate geschikt zijn voor mensen die met yoga willen starten. Dit zijn de yogalessen wanneer je weinig of geen kennis van yoga hebt. Door de vaardigheden in lesgeven zul je snel begrip krijgen van yoga en ook jezelf lichamelijk en geestelijk snel ontwikkelen. Er is veel persoonlijke aandacht door een individuele aanpak in de lessen. Hiermee kun je een goede start met yoga maken.

Regulier en Intens Yoga

Heb je een goede conditie en ervaring in yoga? Wil je je verder verdiepen in de wereld van de yoga? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in de yoga? Bij Yoga Reni gaan we dieper in op de anatomie van het lichaam. Wij leren het uitvoeren van moeilijke asana’s die ook vaak weinig op andere yogascholen worden gegeven. Hierin zit niet alleen een lichamelijke uitdaging maar ook een geestelijke. Onze gevorderden lessen zijn ook uitermate geschikt voor yogadocenten die zich verder willen verdiepen. In het verleden heeft Xareni yoga docenten opgeleid. De gevorderden lessen zijn gebaseerd op het Centered Yoga systeem van Dona Holleman en de lessen van Orit Sen Gupta.

We kunnen altijd nog een beginners groep openen. In Venray hebben we twee nieuwe lessen met verschillende niveaus. Bij interesse, laat even een berichtje achter.

Restoritive (Herstel yoga)

Heb je last van rugklachten? Klachten aan de schouders of knieën? Andere gewrichtsklachten? Of andere aandoeningen? Deze yogalessen zijn er speciaal op gericht om de spieren aan te sterken, flexibeler te worden en persoonlijke klachten te verminderen en hiermee algeheel de kwaliteit van leven te verbeteren. Door gebruik te maken van de verschillende yogatechnieken herstel je sneller of bereik je vaak een reductie van klachten. In deze lessen wordt aangeleerd wat goed is voor je lichaam en wat ook juist niet. Deze yogalessen worden altijd in wat kleinere groepen gegeven omdat er veel individuele aandacht nodig is.

Anti-Stress yoga

Herken je dat je vaak onder druk staat? Heb je veel last van stress op je werk? Heb je veel spanning in de schouders en in de nek? Slechte slaap? Emotioneel snel geprikkeld?
Steeds meer mensen staan onder zware stress. Langdurige stress veroorzaakt veel klachten als suikerziekte, nierziekten, darmklachten en longklachten. Ernstige klachten gaan vaak over in een burn-out. Het is bewezen dat yoga een helende werking heeft en een bijdrage geeft aan reductie van de klachten. Deze yogalessen zijn naast preventie ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld rouwverwerking en als het te laat is zoals in een burn-out.

Yoga 60+

Ben je op zoek naar bewegen op een gezonde manier? Wil je je spierkracht blijven behouden en werken aan je lenigheid? Of heb je ouderdomsklachten en wil je deze klachten verminderen? Probeer eens een yogales. Yoga Reni is al meer dan 25 jaar een vertrouwd adres voor yoga. De lessen worden met een glimlach gegeven en werken aanstekelijk om jezelf fit te houden. Er is veel ervaring met het geven van yoga voor mensen die doorgroeien naar een mooie leeftijd. De visie van Yoga Reni is om yoga zo te geven dat je jezelf blijft ontwikkelen. Er wordt veel met hulpmiddelen in de yoga gewerkt als blokken, band, zak, stoel, etc. om op een verantwoorde wijze het lichaam te prikkelen.

Verlies je betaalde yogales niet en inhaal je het

Gelukkig, YogaReni bied de mogelijkheid om de les je kan verlies te inhalen op andere dag en locatie binnen de maand al betaald, en profiteer van het kennen van de andere yoga-liefhebbers in de andere groepen. Houd rekening met het niveau van de andere groepen.

width="640"